keskiviikko 15. toukokuuta 2013

Lämmin vuohenjuustoleipä


Kauraleipäpalanen
Luomu ketsuppi
Sriracha-chilikastike
Vuohenjuusto
Kermajuusto
Herkkusieniä
Persikan viipaleita

Uuniin kunnes juustot sopivasti sulanut ja pohja rapsakoitunut. Tarjoillaan avocadon, basilikan ja kirsikkatomaattien kanssa.

sunnuntai 5. toukokuuta 2013

Kaurainen vuokaleipä




Annos kahteen noin 1.2 litran vuokaan.

Juuri

2 pussia kuivahiivaa
3 dl luomu kaurahiutaleita
4 dl luomu täysjyvävehnäjauhoja
10 dl lämmintä vettä
2 rkl sokeria
3 tl suolaa

Sekoita kuivahiiva hiutaleiden ja jauhojen sekaan. Lisää lämmin vesi ja sen jälkeen sokeri ja suola. Anna olla liinan alla kohoamassa kunnes juuri kuplii. 

Taikina

4 dl kaurahiutaleita
8 dl vehnäjauhoja
2 rkl oliiviöljyä

Lisää loput kaurahiutaleet ja vehnäjauhot. Sekoita hyvin. Lorauta lopuksi oliiviöljy taikinaan. Voitele vuoka oliiviöljyllä ja annostele taikina kahteen vuokaan. Ripottele pinnalle hiukan kaurahiutaleita koristeeksi ja paista 170 asteessa 40-50 min. 

Ohjeen pohja on täältä.

Aika helposti murtuvaa oli, mutta oikein maukasta ja mehukasta kyllä. Onnistuisi varmasti myös gluteenittomilla jauhoilla höystettynä.