lauantai 27. huhtikuuta 2013
perjantai 26. huhtikuuta 2013
Jauhelihamureke
500 g hirvenjauhelihaa (muukin käy)
1 pieneksi silputtu kuulotettu sipuli
1 dl kaurahiutaleita
1 kananmuna
1 rkl perunajauhoa
1 dl vettä maitoa tai kermaa
1 tl suolaa
mustapippuria
Sekoita ensin kuullotettuun sipuliin hiutaleet, perunajauhot, muna, neste ja mausteet, anna turvota, sitten sekoita jauheliha taikinan sekaan. Sipulia kuullottaessa joukkoon voi kaataa nestettä ja siihen lisätä esim. liemikuution ja silloin ei siis tarvitse enää lisätä suolaa.
Taikinasta voi tehdä myös lihapullia tai jauhelihapihvejä.
Avokadohummus
Jostain sain idean tehdä avokadohummusta, jostain lehdestä tai netistä, en muista enää.
1 kypsä avokado
1 prk kikherneitä
2-3 rkl paahdettuja seesaminsiemeniä tai tahinia
mausteeksi sitruunan mehua, mustapippuria
Hummus maistui leivän päällä ja vihannestikkujen kanssa.
1 kypsä avokado
1 prk kikherneitä
2-3 rkl paahdettuja seesaminsiemeniä tai tahinia
mausteeksi sitruunan mehua, mustapippuria
Hummus maistui leivän päällä ja vihannestikkujen kanssa.
lauantai 26. tammikuuta 2013
Tavallinen kasvissosekeitto
Ohje:
1 bataatti
1 pieni kesäkurpitsa
6 pientä perunaa
1 tl luomu reformi kasviliemijauhetta
Pannulla paisetettuna: öljyä, mustapippuria rouhittuna, 1 1/2 valkosipulinkynttä ja 1 sipuli.
Tarjoillaan paahdetun mantelirouheen ja auringonkukansiementen sekä leipäjuustokolmioden kanssa.
sunnuntai 20. tammikuuta 2013
Kasvissosekeitto fenkolilla
Kasvissosekeittoon tuli
3 perunaa
4 porkkanaa
1 bataatti
1/2 kukkakaali
1 fenkoli
3 perunaa
4 porkkanaa
1 bataatti
1/2 kukkakaali
1 fenkoli
![]() |
Äidin annoksessa on tuoretta oreganoa, lapsen raejuustoa ja isän annoksessa Sriracha Hot Chili Saucea.
Siikaa ja juureksia uunissa
Ostettiin kokonainen siika kalatiskiltä. Sisälle laitettiin vaaleanpunaista suolaa ja tuoreita yrttejä, tilliä, oreganoa ja basilikaa (muutkin yrtit toimii ja sitruunaa kannattaa laittaa, jos sitä voi syödä). Kalan seuraksi uuniin laitettiin perunaa, porkkanaa ja bataattia.
Juurekset voideltiin oliiviöljyllä ja maustettiin suolalla ja timjamilla. Uunissa taisivat olla melkein 45 minuuttia.
![]() |
![]() | |||
Annos olisi näyttänyt vähän paremmalta jos olisimme jaksaneet tehdä vihreän salaatin. Maistui kuitenkin näinkin, koko perheelle, jopa kalakin näytti tyytyväiseltä.
perjantai 18. tammikuuta 2013
Teriyaki-lohi
Kuvan teriyaki-kastike:
soijakastiketta
sitruunamehua
valkosipulia
basilikaa
sinappia
Aineiden määrät vapaalla kädellä, niin se on aina erilainen! Kastiketta kannattaa varioida oman maun mukaan erilaisilla yrteillä ja öljyillä. Tai varmasti ihan millä vaan.
Lämmitä uuni 150 asteeseen. Aseta lohi paistovuokaan nahka
ylöspäin. Paista n.15min.
Irrota nahka haarukalla, lisää kastike, laita takaisin uuniin. Älä paista lohta liikaa jotta se ei muutu kuivaksi. Kuvan 630g lohta paistettiin kastikkeen lisäyksen jälkeen 20min.
Matti.
Tilaa:
Blogitekstit (Atom)