lauantai 27. huhtikuuta 2013

Juuresmunakas


Tähteeksi jääneistä uunijuureksista tuli herkullinen munakas.




perjantai 26. huhtikuuta 2013

Jauhelihamureke



500 g hirvenjauhelihaa (muukin käy)
1 pieneksi silputtu kuulotettu sipuli
1 dl kaurahiutaleita
1 kananmuna
1 rkl perunajauhoa
1 dl vettä maitoa tai kermaa
1 tl suolaa
mustapippuria

Sekoita ensin kuullotettuun sipuliin hiutaleet, perunajauhot, muna, neste ja mausteet, anna turvota, sitten sekoita jauheliha taikinan sekaan. Sipulia kuullottaessa joukkoon voi kaataa nestettä ja siihen lisätä esim. liemikuution ja silloin ei siis tarvitse enää lisätä suolaa.
Taikinasta voi tehdä myös lihapullia tai jauhelihapihvejä.



Avokadohummus

Jostain sain idean tehdä avokadohummusta, jostain lehdestä tai netistä, en muista enää.

1 kypsä avokado
1 prk kikherneitä
2-3 rkl paahdettuja seesaminsiemeniä tai tahinia
mausteeksi sitruunan mehua, mustapippuria





























Hummus maistui leivän päällä ja vihannestikkujen kanssa.

lauantai 26. tammikuuta 2013

Tavallinen kasvissosekeitto




Ohje:

1 bataatti
1 pieni kesäkurpitsa
6 pientä perunaa
1 tl luomu reformi kasviliemijauhetta

Pannulla paisetettuna: öljyä, mustapippuria rouhittuna, 1 1/2 valkosipulinkynttä ja 1 sipuli.

Tarjoillaan paahdetun mantelirouheen ja auringonkukansiementen sekä leipäjuustokolmioden kanssa.

sunnuntai 20. tammikuuta 2013

Kasvissosekeitto fenkolilla




Kasvissosekeittoon tuli
3 perunaa
4 porkkanaa
1 bataatti
1/2 kukkakaali
1 fenkoli



Äidin annoksessa on tuoretta oreganoa, lapsen raejuustoa ja isän annoksessa Sriracha Hot Chili Saucea.

Siikaa ja juureksia uunissa




Ostettiin kokonainen siika kalatiskiltä. Sisälle laitettiin vaaleanpunaista suolaa ja tuoreita yrttejä, tilliä, oreganoa ja basilikaa (muutkin yrtit toimii ja sitruunaa kannattaa laittaa, jos sitä voi syödä). Kalan seuraksi uuniin laitettiin perunaa, porkkanaa ja bataattia.


Juurekset voideltiin oliiviöljyllä ja maustettiin suolalla ja timjamilla. Uunissa taisivat olla melkein 45 minuuttia.







Annos olisi näyttänyt vähän paremmalta jos olisimme jaksaneet tehdä vihreän salaatin. Maistui kuitenkin näinkin, koko perheelle, jopa kalakin näytti tyytyväiseltä.

perjantai 18. tammikuuta 2013

Teriyaki-lohi


Kuvan teriyaki-kastike:

soijakastiketta 
sitruunamehua 
valkosipulia 
basilikaa
sinappia

Aineiden määrät vapaalla kädellä, niin se on aina erilainen! Kastiketta kannattaa varioida oman maun mukaan erilaisilla yrteillä ja öljyillä. Tai varmasti ihan millä vaan.




Lämmitä uuni 150 asteeseen. Aseta lohi paistovuokaan nahka ylöspäin. Paista n.15min.



Irrota nahka haarukalla, lisää kastike, laita takaisin uuniin. Älä paista lohta liikaa jotta se ei muutu kuivaksi. Kuvan 630g lohta paistettiin kastikkeen lisäyksen jälkeen 20min.


Matti.