Carbonarasta on monenlaisia versioita. Jotkut ohjeet
kikkailee kermalla ja creme fraÎssella, joita ei saa olla paljoa. Carbonara ei
saa olla kermaista. Tässä yksinkertainen ja maukas versio ilman kermaa.
sipulia
1 kananmunan keltuainen/syöjä
pekonia
parmesaania
mustapippuria
suolaa
Kuullota pilkottu sipuli, lisää pilkottu pekoni. Paista
rapeaksi. Riko munat, erota keltuainen. Sekoita pasta ja pekonisipuli. Lisää
keltuainen, parmesaani, mustapippuri ja suola. Sekoita. Voit tarjoilla
keltuaisen myös munan kuoressa pastan päällä.
pastan keittäminen:
pastan keittäminen:
1 hlö
1 l vettä
10 g rakeista merisuolaa
100g pastaa
Varo että pasta ei mene ylikypsäksi! Al dente tarkoittaa juuri ja juuri kypsää. Jotkut tykkäävät tosi raa'astakin pastasta. Tarkkaile pastan kypsymistä maistelemalla. Valuta keitinvesi pois ja sekoita välittömästi kastikkeen kanssa. Nauti heti.
Matti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti