perjantai 18. tammikuuta 2013

Blinit (блины)

Olen tehnyt blinejä monenlaisista monimutkaisista resepteistä kunnes törmäsin tähän yksinkertaiseen ja nopeaan reseptiin, joka myös maistuu hyvältä! Varaa isoin kulho minkä omistat jos teet koko ohjeen. 20 bliniä tulee jos 1 blini sisältää yhden desin taikinaa. Desimitalla on kätevä annostella taikinaa pannulle.






Blinitaikinan ohje on Keskisen myllyn Tattarijauhopaketista

20 bliniä

1 l käden lämpöistä maitoa
3 kananmunaa
500g tattarijauhoja
25g hiivaa (11g kuivahiivaa)
100g sulatettua voita
ripaus suolaa ja sokeria
paistamiseen voita

Sekoita maito ja hiiva. Lisää kananmunat ja sitten jauhot. Lisää lopuksi sulatettu voi.
Anna taikinan turvota 20min. Paista blinipannulla tai vohveliraudalla. Kuumenna valurautainen blinipannu kuumaksi nelosella ja paista myös nelosella. Tämä ei kärvennä bliniä. Lisää hieman voita joka blinin jälkeen.

Täytevaihtoehtoja:

mäti
raejuusto
suolakurkkua
smetana
pilkottua meetvurstia/poroa/salamia/jne..
sipulia
sriracha hot chili sauce




Matti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti