perjantai 18. tammikuuta 2013

Spaghetti alla carbonara


Carbonarasta on monenlaisia versioita. Jotkut ohjeet kikkailee kermalla ja creme fraÎssella, joita ei saa olla paljoa. Carbonara ei saa olla kermaista. Tässä yksinkertainen ja maukas versio ilman kermaa.

sipulia
1 kananmunan keltuainen/syöjä
pekonia
parmesaania
mustapippuria
suolaa

Kuullota pilkottu sipuli, lisää pilkottu pekoni. Paista rapeaksi. Riko munat, erota keltuainen. Sekoita pasta ja pekonisipuli. Lisää keltuainen, parmesaani, mustapippuri ja suola. Sekoita. Voit tarjoilla keltuaisen myös munan kuoressa pastan päällä.

pastan keittäminen:

1 hlö

1 l vettä
10 g rakeista merisuolaa
100g pastaa

Varo että pasta ei mene ylikypsäksi! Al dente tarkoittaa juuri ja juuri kypsää. Jotkut tykkäävät tosi raa'astakin pastasta. Tarkkaile pastan kypsymistä maistelemalla. Valuta keitinvesi pois ja sekoita välittömästi kastikkeen kanssa. Nauti heti.


Matti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti